Осам награда за „Краља Ибија”

Представа „Краљ Иби“ у извођењу Драмског студија младих Градског позоришта Бечеј апсолутни је победник 4. фестивала аматерских позоришта „Златна кулиса“, одржаног у организацији Студентског културног центра Крагујевац.
д
Фото: Промо

Укупно осам награда, шест стручног жирија и две Жирија учесника, нашле су се у рукама Бечејаца. Дода ли се томе да су млади Бечејци с истом представом већ освајали награде на фестивалима у Јагодини, Књажевцу, Лесковцу, Обреновцу и Сарајеву, својеврсна колекција сада броји укупно 16 признања.

„Због јединственог и оригиналног израза, због врхунске колективне игре, због бравурозног склада сценског покрета и режије, због изграђивања позоришне игре која надмашује оквире фестивала, али и професионалног позоришта у Србији и стоји раме уз раме са најбољим европским театрима, награда за најбољу представу у целини додељује се представи ’Краљ Иби’ Драмског студија младих Градског позоришта Бечеј”, пише у образложењу Стручног жирија у чијем саставу су били глумци Дубравка Бркић, Мирослав Петровић и Ненад Хераковић.

Истог мишљања је био и Жири учесника, који су чинили представници свих седам такмичарских представа, па је бечејски „Краљ Иби“ с правом понео епитет апсолутног победника Фестивала. Стручни жири је доделио и награде за најбољу режију Игору Павловићу, најбољу женску улогу Гордани Адамов, најбољу мушку улогу Срђану Томићу, те специјалне награде за сценографију и костим, односно дизајн светла и звук, а Жири учесника је Срђану Кнеру доделио награду „Драгомир Бојанић Гидра“ за глумачку бравуру.

– Презадовољни смо успехом наше представе на Фестивалу у Крагујевцу, али и на ранијим фестивалима. То је само потврда квалитетног рада режисера Игора Павловића и талента наших младих глумаца. Предстоје нам гостовања у Београду, Новом Саду, али и Загребу, Сиску и другим местима где нас позову – рекао нам је директор Градског позоришта Бечеј др Здравко Петровић.

Додајмо да су на Фестивалу „Златна кулиса“ у Крагујевцу, поред Бечејаца, учествовале представе АП „Бранко Крсмановић“ и Театар 011 из Београда, као и аматери из Лакташа, Мишара, Ниша и Раче.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести