Отказане представе у Новом Саду и Београду због Ковида-19

НОВИ САД/БЕОГРАД: Због погоршања епидемиолошке ситуације, отказане су неке представе београдских позоришта Мадленианум, Звездара театар, Вук, Народно, али и из Српског народног позоришта (СНП) у Новом Саду, пише званично на сајту тих установа културе.
Сирота Милева из Босне у нашој цивилизацији године 1878.
Фото: И. Прерадовић/ НП Суботица промо

Представа “Нечиста крв” у режији Милана Нешковића, планирана за вечерас на Великој сцени Народног позоришта отказана је, што се десило и 1. новембра када је требало да се игра.

Осим тога, СНП отказује сутрашње извођење комада “Ко је убио Џенис Џоплин?” на сцени "Пера Добриновић", због болести више глумаца.

Уместо те представе биће изведена драма “Граматика поремећаја (Новосадски омнибус)” Фрање Петриновића.

Улазнице купљене за представу "Ко је убио Џенис Џоплин?" могу да се врате на благајну СНП-а, док за представу "Граматика поремећаја", која је на репертоару и 19. новембра, важе редовни попусти.

За сада, по редовном плану, у суботу, 21. новембра биће изведена гостујућа драмска представа “Кисеоник” на сцени СНП-а, по драми Ивана Вирипајева (копродукција НП Сомбор, Академија уметности Нови Сад и КЦ Панчево), а време почетка извођења се помера са 19.30 на 19.00, на сцени "Пера Добриновић", према препоруци Владе да се културни догадаји одигравају од 18 часова, и да се заврше до 21.00х.

Сутра се отказује и драма “Шупљи камен” руског аутора Николаја Кољаде, у режији Татјане Мандић Ригонат, на сцени УК Вук, на општини Звездара, а у комшилуку, на обе сцене Звездара театра такође је дошло до отказивања две представе.

Реч је о комедији “Бајка о позоришту”, чије извођење је било планирано за 14. новембар, као и комад “Арзамас”, заказан за 22. новембар, сада је отказан.

Новац од улазница могуће је рефундирати или заменити карте за неку другу представу са новембарског репертоара, пише на сајту Звездара театра.

Мадленианум по плану ће вечерас имати друго заредом гостовање Опере Санкт Петербурга “Отмица из сараја” у режији Јурија Александрова, као мини турнеја овог театра у Београду, али зато разни други наслови се редом отказују.

Оперета мјузикл “Весела удовица” Франца Лехара, у режији Роберта Бошковића, неће бити одиграна у среду, 18. новембра, као ни “Жанка” (19.11.), или “Фрида Кало” (20.11.), које су отказане до даљњег.

Због погоршања епидемиолошке ситуације и ступања на снагу нових мера у спречавању пандемије, принуђени смо да откажемо представе, наводи се на сајту Мадлеанианума.

Оне представе које остају на репертоару за новембар - “Казанова против Дон Жуана” (23.11.) и гостујући пројекат “Тешко је рећи збогом”, накнадно убачен у оквиру “Гавран феста” (26.11.), почетак играња ће имати од 19 часова, због уведених мера.

Занимљиво је да се у овом позоришту отказује чак и промоција књиге “Аписова клетва и друге драме” Миодрага Илића, заказана за 23. новембар.

Рефундирање новца за наведене представе Мадленианума публика може извршити у периоду од данас све до 30. новембра.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести