Овације за Малковича на Феликс Ромулијани

ЗАЈЕЧАР: Изведбом музичког комада "Паклена комедија", холивудски глумац Џон Малкович и оркестар Бечке академије са Вроцлавским барокним оркестром вечерас су одушевили публику на античком налазишту Феликс Ромулијана код Зајечара.
m
Фото: Tanjug (Miloš Milivojević)

Малкович и музичари су за свој специфични позоришни експеримент награђени овацијама око 1.000 посетилаца на простору на отвореном унутар остатака римске царске палате из 3. века.

"Паклена комедија" спојила је Малковичеву сценску изражајност у изговарању текста инспирисаног искуством серијског убице и врхунску класичну музику у изведби два оркестра.

Бахове, Бетовенове, Хајднове арије су на маестралан начин дочаравали оркестри и сопранисткиње Чен Риз и Сузан Ланбајн.

Малкович је од представника локалних власти Зајечара добио на поклон слику инспирисану Феликс Ромулијаном и књигу која говори о овом вредном налазишту.

Представа је изведена у оквиру Зајечарског културног лета на Феликс Ромулијани и АртЛинк фестивалу, који ове године обележава десетогодишњи јубилеј.

Фото: Tanjug (Miloš Milivojević)

"Паклена комедија - исповест серијског убице" говори о Џеку Унтервегеру, аустријском писцу и серијском убици, познатом као "Убица из бечких шума".

Унтервегер је 1976. осуђен на затворску казну за убиство осамнаестогодишње Маргрет Шафер, а потом је у затвору открио дар за писање и аутобиографским романом "Чистилиште или излет у затвор - Извештај кривца" стекао славу.

Концерту је присуствовала и министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, као и представници дипломатског кора.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести