"Плуто" у режији Никите Миливојевића у Епидаурусу

БЕОГРАД: Аристофанова комедија "Плуто", у режији Никите Миливојевића, рађена у копродукцији Народног позоришта у Београду и Националног театра Грчке из Атине, биће премијерно изведена у петак ,13. јула, у чувеном античком театру у Епидаурусу на Пелопонезу, у оквиру "Атинског фестивала". 
nikita milivojevic, Dnevnik/Branko Lučić
Фото: Дневник/Бранко Лучић

Репризно извођење биће 14. јула, након чега ће представа путовати широм Грчке да би у Београду била одиграна крајем септембра.

Представа је резултат Протокола о дугорочној сарадњи између Народног позоришта у Београду и Националног театра Грчке из Атине, који су у октобру прошле године у српској престоници потписали управници Дејан Савић и Статис Ливатинос и ово је званично прва копродукција.

Из Народног позоришта, у овом пројекту учествују глумац Хаџи Ненад Маричић, костимограф Марина Меденица и продуцент Вук Милетић, а костими су урађени у радионицама Народног позоришта.

Премијери у Епидарусу присуствоваће министар културе и информисања Владан Вукосављевић, помоћник министра Ивана Дедић и председник Управног одбора Народног позоришта Александар Гаталица, најавио је национални театар.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести