Почеле пробе нове драмске представе у СНП-у

У Српском народном позоришту почеле су пробе нове драмске представе „Илустрована енциклопедија нестајања“, по тексту Божидара Кнежевића и у режији Золтана Пушкаша.
s
Фото: СНП

Божидар Кнежевић је за ову драму  2015. добио награду Стеријиног позорја за оригинални домаћи драмски текст. Ова представа управо и настаје као копродукција СНП-а и Стеријиног позорја.

Награда Позорја је једна од преко 70 књижевних награда које је добио Божидар Кнежевић. Овај драмски писац из Новог Сада до сада је радио неколико адаптација драма за Позориште младих, СНП и Југословенско драмско позориште.

Ово је, иначе, друга режија Золтана Пушкаша у СНП-у. Први пут је у нашем најстаријем професионалном театру 2013. режирао представу „Нека се јаве најбољи“, рађену у копродукцији СНП-а и Савеза драмских уметника Војводине. Поред Пушкаша, који је задужен и за сценографију и костиме у овој представи, у ауторској екипи су и Терезија Фигура, помоћница редитеља, сарадница за покрет и глас, Николина Стјепановић, драматург и Константин Кнежевић, лектор.

У глумачкој подели “Илустроване енциклопедије нестајања” су: Југослав Крајнов, Сања Ристић Крајнов, Миа Симоновић, Марко Савковић, Набојша Савић, Јована Балашевић, Јелена Антонијевић, Григорије Јакишић, Нина Рукавина и Даниел Хуста, глумац Новосадског позоришта / Ујвидеки синхаз. Премијера је планирана за 20. фебруар 2018, на Камерној сцени СНП-а.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести