Представа о брачном пару Милошевић у Народном позоришту

БЕОГРАД: Сећања на визуелни, идеолошки, друштвени и интимни оквир трагичне судбине породице Милошевић, оживели су глумци ансамбла Народног позоришта из Приштине са седиштем у Грачаници, у београдској премијери представе “Лифт - Слободан шоу” на сцени Народног позоришта.

Представа о којој су већ током припрема извештавали највећи светски медији, први пут је изведена 6. марта у Дому културе у Грачаници. 
У театарском комаду по тексту Јелене Богавац, у режији Ненада Тодоровића, београдска публика је имала прилике да види пре свега реминисценције брачног пара Милошевић на саме почетке њихове везе, прве послове и кућење, однос према деци и руковођење партијама и државом.

Пренаглашена естетика деведесетих година 20. века у којој су доминирали штрас, “брзе” патике, дречаве тренерке, формирање турбо фолк и денс сцене, била је платформа за причу о свим заблудама и погрешним проценама Милошевића и његовог најближег окружења. 
Ансамбл Народног позоришта из Приштине одлично се снашао у веома захтевним сонговима и кореографији, па је представа на моменте добијала контуре правог мјузикла. 

У последњој трећини комада глумци су у опробаном маниру постдрамског позоришта поделили да публиком лична сећања на различите периоде Милошевићеве владавине: од протеста опозиције на улицама Београда до бомбардовања Србије 1999. године. 

Публика је на крају дугим аплаузом испратила протагонисте представе са сцене Народног позоришта у Београду. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести