Премијера Хубачевог "Берлинског зида" 21. октобра у СНП-у

НОВИ САД: Представа "Берлински зид - Кад се ми мртви заиграмо живих", по драми и у режији Жељка Хубача, биће премијерно изведена 21. октобра на Камерној сцени Српског народног позоришта у Новом Саду, саопштено је данас из ове институције.
srpsko narodno pozoriste dnevnik
Фото: Дневник (Б. Лучић)

Хубачев комад говори о трагедији две породице - српске и албанске.

"Ми причамо причу о поделама унутар породица које урушавају појединачне судбине без обзира на историју. Рат на Косову и Метохији је био катализатор тог трагичног процеса, али он би се догодио и без овог рата. Говоримо о сложеним односима који доводе до краха појединаца и породица, са историјом и без њ", истиче Хубач.

Како наводи, у првобитној варијанти, "Берлински зид" је био комад о идентитету, а у садашњој верзији поднаслов "Кад се ми мртви заиграмо живих" упућује на нашу спремност да подредимо сопствени живот идеологијама у које верујемо, до истребљења.

У представи сваки члан глумачке екипе игра два лика: Милан Ковачевић тумачи улоге Скендера, односно Велимира, Пеђа Марјановић игра Фарука и Рашка, Душан Вукашиновић Петрита и Василија, Марија Меденица Диту и Марију, а Марко Савић Енвера и Димитрија, док Нина Рукавина тумачи лик Ане.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести