Преминуо глумац Божидар Боле Стошић

БЕОГРАД:  Глумац Божидар Боле Стошић преминуо је јутрос у болници у Београду у 82. години, после дуге и тешке болести, речено је Тањугу из Позоришта на Теразијама.
 Glumac Božidar Bole Stošić Foto: Youtube/printscreen
Фото: Глумац Божидар Боле Стошић Фото: Youtube/printscreen

Каријеру дугу више од пола века почео је као Боле из бурета у дечјој емисији "Хиљаду зашто", а последњи пут на сцени је заиграо у мјузиклу "Фантом из опере" у свом Позоришту на Теразијама...

Вукосављевић: Стошићев артизам подстицај новим генерацијама

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић упутио је данас телеграм саучешћа породици, колегама и пријатељима драмског уметника Божидара Болета Стошића који је преминуо у 82. години.

"Божидар Стошић припада реду оних великих уметника глуме омиљених код широког круга гледалаца, а уважаван од зналаца. Више од пола века играо је у свим медијима, од позоришта и филма до телевизије", стоји у телеграму.Вукосављевић подсећа да је Стошић играо и драмске улоге, али је остао најпрепознатљивији по комичним ликовима изразитог набоја, у темпераментним варијацијама овдашњег менталитета. 

"Одлазак Болета Стошића оставиће трајну празнину у културном животу Србије, али ће његов раскошни артизам остати уметнички подстицај новим генерацијама глумаца", написао је Вукосављевић у телеграму саучешћа.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести