Први округли сто о нацрту закона о позоришту

БЕОГРАД: Наша намера је да са представницима позоришта из целе Србије сагледамо проблеме у српском театру и да покушамо да их решимо законом, казао је Танјугу Владимир Недељковић, саветник за нормативне послове у Министарству културе и информисања пред отварање округлог стола о изради нацрта закона о позоришту у Заводу за проучавање културног развитка у Београду.
pozoriste, zavesa, piksa
Фото: pixabay.com

Недељковић је напоменуо да је Министарство културе и информисања покренуло иницијативу за организацију низа састанака представника позоришта у Србији.

"У наредном периоду, током новембра, сваког четвртка имаћемо састанке са релевантним представницима театара широм Србије како би што детаљније образложили проблеме које их муче. Наша намера је да законом регулишемо пословање позоришта и учинимо њихов рад ефикаснијим и креативнијим на радост публике и запослених у нашим театрима", казао је Недељковић.

Према његовим речима, после серије састанака уследиће формирање Радне групе за израду нацрта закона о позоришту.

"Радну групу ће између осталих чинити и срручњаци из области позоришне уметности како би на што бољи начин урадили нацрта закона о позоришту", казао је Недељковић.

Данашњем састанку у Заводу за културни развитак присуствовали су представници Књажевско-српског театра из Крагујевца, Краљевачког позоришта, Крушевачког позоришта, Народног позоришта из Лесковца, Народног позоришта из Ниша, Народног позоришта у Београду, Позоришта "Бора Станковић" у Врању и Српског народног позоришта у Новом Саду.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести