СЛИКЕ ЗА ПАМЋЕЊЕ Одржан годишњи концерт Балетске школе у Новом Саду

Концерт Балетске школе у Новом Саду одржан је прексиноћ на сцени „Јован Ђорђевић“ Српског народног позоришта.
а
Фото: приватна архива

Балетска школа у Новом Саду, која 75 година образује генерације будућих балерина и балетских играча, ученицима пружа прилику да стечено знање покажу на великој сцени и тако им отвари пут у њиховим будућим уметничким каријерама. Уосталом, овом догађају редовно присуствују руководиоци балетских ансамбала и разних компанија, домаћи и инострани балетски педагози и многи други гости од струке.

Концепт Годишњег концерта Балетске школе у Новом Саду је сваке године све квалитетнији. Шестодневна радна недеља током целе школске године у Средњој школи, свакако се одражава и на ниво извођења. Пред концерт се за већ увежбани програм врши још једна провера и тек тада најквалитетнији избор излази пред публику. Оно што је од варијација и нумера на последњој просмотри елиминисано из концертног програма, враћа се у балетску салу да се до завршног испита увежбава.

Колективу и ученицима Балетске школе у Новом Саду, може се само честитати што су с успехом изнели и овај подухват. Претходна три хуманитарна концерта у месецу марту су се одиграла у једнако посећеној Градској концертној дворани са неким сасвим другим нумерама, да би се већ у наредних 30 дана спремио нов програм. У те припреме, поред свакодневног рада увек су укључени и сви пратећи садржаји, попут избора костима, снимања музике, планирања проба и низ других неизоставних активности. Судећи по аплаузу публике, која је салу испунила до последњег места,, изразима лица, позитивних усмених коментара и искрених честитки публике, концерт је на све оставио добар утисаке.

Фото: приватна архива

И на крају, најлепша слика која остаје упамћена је она када се на самом крају концерта на отворену позорницу поређају сви ученици од првог разреда основне до четвртог средње и кад на поклон изађу сви предавачи који су на концертном програму предано радили.

Уз овако студиозан рад и углед који ова образовна установа ужива 75 година, Балетска школа у Новом Саду је сваке године све спремнија да се ухвати у коштац са новим изазовима у игри, који диктира свет. Заправо, она никада није ни заостајала за „светом“, што доказују сви они талентовани ученици који су пронели славу Школе и Града Новог Сада. Са усељењем у нов простор, као једна од најсевременијих школа овог профила у нашем ширем окружењу, свакако пружа могућности великих размера.

Габриела Теглаши Јојкић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести