СТЕРИЈИНА КОМЕДИЈА ПОСЛЕ ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ ПОНОВО НА СЦЕНИ НАЈСТАРИЈЕГ СРПСКОГ ТЕАТРА „Покондирена тиква” или мали људи у свету великих лажи

Почетак априла у Српском народном позоришту обележио је и почетак рада на новом драмском комаду – у питању је Стеријина комедија „Покондирена тиква“, који ће режирати Јуш Зидар.
srpsko narodno pozoriste dnevnik
Фото: Дневник (Б. Лучић)

Није згорег подсетити да је овај легендарни текст последњи пут у СНП-у постављен пре две деценије; режију је потписала Ксенија Крнајски, док је улогу Феме изнела Јасна Ђуричић.

„Мислим да никад досад нисмо живели у тако великој лажи, у каквој живимо данас. Никад у историји човечанства друштво није било толико свесно и толико информисано о томе што се догађа и истовремено, с друге стране, имало толико незнања, незаинтересованости, колико има данас. То је управо оно што овај текст чини и те како актуелним,“ каже млади словеначки редитељ.

Поред Зидара, ауторски тим чине и: драматуршкиња Николина Ђукановић, сценографкиња Марија Калабић, костимографкиња Миа Поповски и композитор Маријан Нећак. Улоге су поверене Тијани Марковић (Фема), Миловану Филиповићу (Јован), Анђели Пећинар (Евица), Нини Рукавина (Анчица), Душану Вукашиновићу (Ружичић), Александри Илић Плескоњић (Сара) и Димитрију Аранђеловићу (Василије). Премијера је заказана за 23. мај.

М. С.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести