„ШТО НА ПОДУ СПАВАШ“ НАЈБОЉА ПРЕДСТАВА НОВОГ ТВРЂАВА ТЕАТРА Награда и Дарку Цвијетићу

Представа „Што на поду спаваш“ по роману Дарка Цвијетића, у режији Кокана Младеновића (Српско народно позориште, „Гавела“ Загреб, МЕСС, Народно позориште Сарајево), проглашена је за најбољу на управо завршеном Фестивалу Нови тврђава театар у Чортановцима.
н
Фото: Марија Ердељи/СНП

Жири који је радио у саставу редитељ Никола Завишић (председник), глумица Емина Елор и новинар и позоришни критичар Игор Бурић, награду за режију доделио је Кокану Младеновићу. Дарко Цвијетић, писац који и игра самог себе у представи „Што на поду спаваш“, добио је специјалну награду за текст и изведбу на Фестивалу Нови тврђава театар, одржаном у Вили „Станковић“, у Чортановцима.

Глумачке награде добили су Радован Вујовић као Витомир Камбасковић и Бранка Шелић као Лина, рођена Перекитка, у представи „Развојни пут Боре Шнајдера“ Александра Поповића, у режији, адаптацији и сценографији Егона Савина (Југословенско драмско позориште).

Награду „Милан Лане Гутовић“ добила је Сања Ристић Крајнов за улогу Слепице Стефаније, у представи „Поетеса“ Виде Огњеновић (Српско народно позориште и Нови тврђава театар).

И. Б.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести