"Травијата" и "Дон Кихот" на онлајн репертоару Мадленијанума

БЕОГРАД: Опера и театар Мадленијанум наставља са онлајн програмом и емитовањем својих култних представа, а ове недеље публику очекује чувена Вердијева опера "Травијата“, најпосећенији балет овог позоришта "Триптих“, као и култна драма Михаила Булгакова "Дон Кихот“.
pozoriste, zavesa, piksa
Фото: pixabay.com

Вердијеву "Травијату“ режирао је истакнути гост из Санкт Петербурга Јуриј Александров, а изведена је 2006. године под диригентском палицом Станка Јовановића.

Опера је обновољена 2011. у истој подели у којо је бриљирала сопран Олга Малевић Ђорђевић, а публика ће снимак моћи да погледа сутра у 19.30.

Петак 15. мај резервисан је за балет из 2004. године који је остао забележен као најпосећенији - "Триптих“ у кореографији и инсценацији госта из Барселоне Рамона Уљеа.

Уметници попут Константина Костјукова, показали су се тада у савременом играчком изразу.

На репертоару у недељу је драма Михаила Булгакова "Дон Кихот“, прва позоришна режија глумца Драгана Гагија Јовановића, која је премијерно изведена 28. децембра 2005. године.

Јовановић је тада био у улози Дон Кихота, а легендарни Петар Краљ Санчо Панса.

У овој представи се први пут појављују и глумци који су се до сада доказали на позоришним сценама попут Наде Мацанковић, Петра и Игора Бенчине.

У години великог јубилеја Мигела де Сервантеса и његовог романа "Дон Кихот“, Опера и театар Мадленианум придружила се на овај начин прославама које су у читавом свету славиле 400 година од првог шпанског издања овог свевременог дела.

Све представе се емитују преко Јутјуб канала Мадленианума, а све податке о онлајн извођењима, као и интервјуе са ауторима и протагонистима могу се наћи на званичном сајту и друштвеним мрежама.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести