Тријумф „Годоа” Новосадске Академије уметности у Кустендорфу

„Док чекамо Годоа” Академије уметности у Новом Саду проглашена је најбољом представом Трећег јесењег позоришног фестивала, одржаног протеклог викенда у Дрвенграду.
r
Фото: Youtube Printscreen

„Врло аутентична, занимљива, духовита и емотивна представа, којом влада талентован, компактан и уједначен глумачки ансамбл и успева да једну иначе не тако једноставну драму прилагоди својој генерацији и понуди ново промишљање текста”, образложио је жири који су творили редитељ Никита Миливојевић, глумица Аница Добра и драмска списатељица Маја Тодоровић.

Награда за најбољу режију добио је Растислав Ћопић за представу „Пошто гвожђе”, рађеној у продукцији Факултета драмских уметности у Београду, а за улогу у тој представи пруизнање за најбољег глумца припало је Николи Шурбановићу. Награда за најбољу глумицу заслужила је, пак, Анастасија Климушкина за улогу у представи „Слон” Државне позоришне академије из Јарослава (Русија). Популарни „Позоришни Кустендорф” завршен је уручењем награда и извођењем представе „Црна кутија” Београдског драмског позоришта.      

Д. Мл.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести