У СНП-у почеле пробе Новосадског омнибуса

НОВИ САД: У Српском народном позоришту одржана је прва проба драмске представе "Новосадски омнибус". Представа је омнибус од три приче.
snp
Фото: snp.org.rs

Прва је прича Слободана Тишме "Гитара и појачало", у режији Иване Јаношев, према драматизацији Николе Давића, а играју: Соња Исаиловић, Душан Вукашиновић, Сања Микитишин, Мирослав фабри и Јован Живановић.

Друга прича "Граматика поремећаја" је прича Фрање Петриновића, коју ће режирати Давид Алић, а драматизацију потписује Стефан Исаковић.

Играју Вукашин Ранђеловић и Миа Симоновић.

Трећу причу, "Велика очекивања" Ђорђа Писарева, режираће Душан Мамула, драматизацију ради Стефан Исаиловић, а играју: Алиса Лацко, Миа Симоновић, Соња Исаиловић, Сања Микитишин, Душан Вукашиновић, Милица Грујичић...
Фото: snp.org.rs

Сценографију осмишља Андреа Рондовић, костиме Сенка Раносављевић, музички сарадник је Никола Давић, а у представи ће се користити музика група Луна, Ла Страда, Клика...

Према речима редитеља Душана Мамуле и Иване Јаношев фокус представе ће бити на првој причи која би требало да буде водиља, основа, јер има чврсту драмску структуру. Свака од прича има свој језички, стилски и музички израз, а нит која повезује ове приче јесте живот и судбина појединца као маргиналца и развијање његовог критичког става и односа према животу и свету у којем живи.

Премијера је планирана за 5. фебруар 2020. године на Камерној сцени.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести