У сусрет новој позоришној сезони у Новом Саду

На платоу испред Српског народног позоришта у петак, 14. септембра, биће отворена нова сезона, а посетиоци ће моћи да попричају с уметницима и да се додатно информишу о новом репертоару, новим активностима и попустима.
i
Фото: pixabay.com

Јелена Лагатор, ПР СНП-а каже за Танјуг да планирају да деле ваучере које ће публика моћи да замени за неку представу по сопственом избору.

"Ове године направили смо један мали помак. Имамо готов драмски репертоар за наредна четири месеца", додаје и најављује и препоручује "Крваве свадбе" у копродукцији СНП-а и Будва град театра. 

Премијера 18. септембра је већ распродата, али, напомиње Јелена, карата за репризе, 19. и 20. септембра, још има.

У октобру СНП има четири драмске премијере, а у новембру једну. Љубитељи опере имаће прилику да виде Росинијеву "Пепељугу", а балета "Даму са камелијама". 

Најављена је и корејска трупа Таго, која долази 24. септембра с перфорансом перкусиониста. Улаз за тај догађај је бесплатан, односно публика може карте да преузме на билетарници СНП-а.

Валентин Венцел, директор Новосадског позоришта протеклу сезону оцењује као веома успешну, те додаје:

"Није нескромно да кажемо да оно што се нама десило дешава се позориштима једном у двадесет година. Заузели смо високи стандард. Новосадско позориште је присутно на простору за који се може рећи - од Копра до Казахстана, од Будимпеште до Скопља, или од Букурешта до Љубљане", каже Венцел, али и напомиње да је тај простор лакше освојити него задржати.

Он је представио предстојећи репертоар, издвојивши премијерна извођења.

"Најновији комад Новосадског позоришта је ''Том Сојер'' у режији Золтана Пушкаша. Припремамо и вишејезичну копродукцију са позориштем из Копра, на тему Голдонијеве ''Лепезе''. Премијера у Новом Саду ће бити 4. новембра", каже Венцел.

Најавио је и почетак пројекта "Сањари" Роберта Ленарда, који обрађује период револуционарних дешавања 68. године прошлог века.

Пред крај године најавио је и пробе за "Ану Карењину" у режији Дејана Пројековског, а чија премијера се планира за крај марта. 

Последњи драмски пројекат за ову сезону је "Анђео је слетео у Бабилон", а очекује се и копродукција у мају са Националним театром из Будимпеште. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести