У току је недеља „Промене” на Академији уметности у Новом Саду

У току је традиционални фестивал „Недеља Промене” академског позоришта „Промена”, који траје од 20. фебруара до 1. марта на Академији уметности у Новом Саду. Фестивал „Недеља Промене” настао је као облик обележавања рођендана позоришта, које пуни седам година од обнављања 2015.
Промене/„Прослава” планирана за 27. фебруар
Фото: Промене/„Прослава” планирана за 27. фебруар

Овогодишњи фестивал, како организатори наводе, бави се ретроспективом позоришта „Промена” кроз генерације, као и обновом старих представа. Зато се на овогодишњем репертоару, поред једне премијере, налазе и представе које су настале прошле године, па све до неколико генерација уназад. Фестивал је ове године посвећен је недавно преминулој студенткињи глуме на АУНС и организаторки овог фестивала Достани Николић.

Након извођења представа „Три зиме” Тене Штивичић, у режији професорке Јасне Ђуричић, и „Кројцерове сонате”, рађене по новели Лава Н. Толстоја, ауторски пројекат Аљоше Ђидића, вечерас у 20 часова следи представа „Београдска трилогија” Биљане Србљановић, дипломски рад Ивана Вање Алача, из класе Никите Миливојевића. Представа се, као и остале, игра у Мултимедијалном центру АУНС.

За сутра су најављене пројекције студентских филмова, а у четвртак комеморација Достани Николић. У петак 25. фебруара биће одиграна представа „Паклена ноћ”, рађена по мотивима “Ноћ Хелвера” Ингмара Вилквиста, у режији професора Бориса Исаковића. У суботу 26. фебруара следи представа „Врпца”, ауторски пројекат Александре Аризановић, која и игра уз Јелицу Аризановић.

Представа „Прослава”, рађена по мотивима истоименог комада Томаса Винтерберга, Могенса Рукова и Боа Хр. Хансена, у режији професора Бориса Лијешевића, на репертоару је 27. фебруара, а наредног дана „Гидионов чвор”, ауторски пројекат Симониде Мандић и Бојане Милановић. Првог дана марта биће играна последња представа из овогодишњег фестивалског програма „За шта бисте дали свој живот?”, у режији Хариса Пашовића. Након ње биће одржан и округли сто о „Промени“.      

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести