УПРАВА СНП-a СЕ ОГЛАСИЛА ПОВОДОМ ИНЦИДЕНТА КОЈИ СЕ ДЕСИО НА ДАСКАМА ОВОГ ТЕАТРА Насиљу, КОЈЕГ ИМА СВУДА, најмање је МЕСТО у нашој кући

Поводом инцидената који су се претходних дана десили на даскама Српског народног позоришта, данас су се огласили Управни одбор и Управа СНП-а.
Novi Sad, centar, SNP  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Саопштење преносимо у целости: 

Управни одбор и Управа Српског народног позоришта информисани су о инциденту који се догодио у нашој Кући, у време одржавања пробе за представу и догађајима који су уследили као последица наведеног чина, лица које није запослено у нашој установи.

Управни одбор и Управа СНП-а, у потпуности, подржавају запослене у њиховом захтеву за обезбеђивање личне сигурности и несметаног обављања уметничке делатности и осуђују сваки вид насиља.

Имајући у виду да су надлежни органи приступили радњама у вези са наведеним догађајем у оквиру законом поверених овлашћења, неопходно је да менаџмент Куће исходује њихов званични извештај са лица места (у вези са извршеним увиђајем) – да

бисмо добили пуну информацију о догађањима која су уследила након наведеног неприхватљивог догађаја.

У савременом метежном свету једино је, изгледа, насиље равномерно распоређено, будући да га има, не само у јавном животу, него на сваком кораку. Најмање му је место у нашој кући

која је национални позоришни знак првога реда.

Истовремено, Управни одбор захтева од менаџмента Куће да, у складу с устаљеном професионалном процедуром, организује несметан и безбедан процес рада да се не би поновила иста ситуација.

Подсећамо, више Новосађана je на друштвеним мрежама поделило информацију да представа "Последњи балкански вампир", заказана за среду, није одржана на инсистирање глумаца овог театра.

Како се наводи у једној од објава, синоћ је на сцену изашао ансамбл представе, заједно с неколицином других глумаца СНП-а, и "публици је прочитано обавештење да се представа отказује у знак солидарности с колегом који је на проби друге представе доживео физички напад од стране лица које чак није ни запослено у СНП-у, а на шта је управа тог позоришта одреаговала млако".

Из других објава могло се сазнати да се напад десио два дана раније а, с обзиром да је међу ансамблом "Последњег балканског вампира" био и део поставке представе "Била једном једна земља", чија премијера је најављена за 14. октобар, једна од претпоставки је да се упад десио баш на проби овог комада.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести