Ускоро премијера „Суботичке сецесије” у позоришту „Деже Костолањи”

Из Позоришта „Деже Костолањи“ у Суботици јављају да ће од четвртка, 3. јуна, на репртоару имати нову представу, „Суботичка сецесија“ Златка Паковића. Биће то шеста и последња премијера за ову сезону.
pozoriste scena pixabay
Фото: pixabay.com

- У оквиру теме, сецесије као уметнићког духа раскида с рутинираним, шаблонизираним животом и рефлексијом о животу, публика ће моћи да се суочи најзад с једним бистрим огледалом пред собом, у којем се не огледа само скорија прошлост и садашње стање ствари европског грађанина, који је заборавио на дух уметности и филозофије као на дух сецесионистичког прекида, него се у том огледалу зрцали и дух могуће хумане будућности, истинске сецесије човечанства, које неће, истовремено, богобојазно да љуби олтаре и коље суседе, да подмићује свештенике и слави Бога, да се диви моћи и понижава унесрећене – поручује редитељ Златко Паковић. - Публика ће – открићу – имати и уникатну прилику да сведочи Другом Христовом доласку. То је сецесија par exelence–естетска и морална епифанија.

Новост у Позоришту „Деже Костолањи“ у Суботици је и то што ће у представи „Суботичка сецесија“ играти Каталин Ладик, чувена песникиња, глумица и уметница перформанса још из времена неоавангарде. У сталном делу глумачког ансамбла су: Габор Месарош, Тимеа Филеп, Борис Кучов, Андреа Веребеш, Давид Бубош.

        И. Б.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести