ВЕЧЕРАС ПОЧИЊЕ 51. ИЗДАЊЕ ИНФАНТА Четири представе у такмичарској селекцији

У Српском народном позоришту вечерас почиње 51. издање Интернационалног фестивала алтернативног и новог театра. 
2
Фото: Промо

У избору селектора Александра Поповског, у такмичарској селекцији публика ће до 18. јуна бити у прилици да види четири представе: вечерас “Свет без жена” – ауторски пројекат Маје Пелевић и Олге Димитријевић (Битеф фестивал и Центар за  културну деконтаминацију, Београд), 16. јуна  “Сирана” у режији Горчина Стојановића (Југословенско драмско позориште, Београд), 17. јуна “Хамлет - дан убиства” у режији Марјана Нећака (Народни театар Битоља) и 18. јуна “Збиља” - ауторски пројекат Томислава Шобана (Хрватско народно казалиште, Загреб). Све представе из такмичарске селекције почињу у 19.30.

У оквиру пратећег програма 51. Инфанта вечерас ће у 19 часова у фоајеу сцене „Јован Ђорђевић” СНП-а бити отворена изложба „Лего из Новог Сада” аутора Данила и Матеја Бојата.  Сат времена касније у Позо- ишту младих биће изведена монодрама “Контрабас” у режији Владана Ђурковића, а у 21 сат на Камерној сцени СНП-а представа “Да бар нисам женско” у режији  Владана Ђурковића (Бео Арт продукција). У суботу ће у 20 сати у Позоришту младих публику чекати “Брак – мрак” у режији Тее Пухарић, док пратећи програм 18. јуна заокружује ауторски пројекат Марије Меденица “Неодустајање”  на Камерној сцени СНП-а (21 сат).

Све улазнице за „Сирана” су рапродате, док на осталим представама такмичарског програма публика седи на сцени, због чега је број карата ограничен на 200 гледалаца. Цена улазница је 1.000 динара. За представе у пратећем програму - на Камерној сцени СНП-а и у Позоришту младих, карта је 800 динара.    

М. С.

EUR/RSD 117.0680
Најновије вести