Златни лав Тијани Марковић на фестивалу у Умагу

Копродукцијско чедо Градског позоришта Бечеј, Српског народног позоришта и Удружења „Артерија“ из Новог Сада, представа Лиа Мекдугала „Отпор“ у режији Соње Петровић, не само да је, поред домаће, почела да осваја публику и у земљама окружења, него и да убире награде.
tijana markovic
Фото: "Zlatna lavica" u Umagu Tijana Marković (А. Ramadanović)

На тек завршеном 19. Међународном фестивалу коморног театра у Умагу, глумица Тијана Марковић добила је за улогу Џени престижну награду „Златни лав“.

Тијана Марковић је глумица снажне сугестивне енергије кореспондирајући с осталим глумцима на сцени држи пажњу гледалаца интезивно од самог почетка до краја представе “Отпор”. Својом глумачком трансформацијом из пријатељице ноћи у отмичарку, дисиденткињу и активисткињу за људска права, она носи с лакоћом и виртуозним младалачким шармом мизансценско задатак који јој је поверен, пише у образложењу стручног жирија.

Млада глумица није крила задовољство освојеном наградом, јер је на тај начин неко препознао и вредновао њен труд на сцени.

Ово је наша заједничка награда! Хвала колегама на сцени и иза ње за сву подршку, уиграност и ентузијазам, који нас прати од почетка рада. Хвала Бечеју и Новом Саду, јер су омогућили играње представе, посебно онима који су те вечери дуго, дуго аплаудирали! Аплауз је нама глумцима, такође, огромно признање. Јер, оцена публике је важна, пошто ми због ње и постојимо, задовољно је поводом добијања награде изјавила Тијана Марковић.

А оцена публике у Умагу била је 4,67, уз напомену да је „Отпор“ отворио Фестивал у приморском граду Хрватске, који је у свом 19. издању окупио осам представа из Словеније, Србије и Хрватске.

Ваља додати и то да је „Отпор“, пре Умага, учествовао на Фестивалу народних позоришта у Подгорици, а синоћ је ова представа изведена и на Фестивалу „Анфитеатар“ у Краљеву.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести