Три године од почетка емитовања емисије "На три воде"

НОВИ САД: Поводом трогодишњице емитовања радијске емисије "На три воде", у Студију -М Радио-телевизије Војводине одржана је промоција те емисије, која повезује Нови Сад, Београд, Ниш, Бања Луку и Грачаницу.
1
Фото: Tanjug

Присутнима су се у четвртак представили уредници медија учесница: главна и одговорна уредница Првог програма радија РТВ-а Милада Поповић, главни и одговорни уредник Радио Београда 2 Радоман Кањевац, шефица дописништва Радио Београда из Ниша Биљана Мијалковић и директор програма Радија Републике Српске Драган Пајић.

Они су говорили о значају међусобне сарадње, околностима под којима је та емисија настала и заједно су констатовали једну занимљиву чињеницу: након три године заједничког рада, водитељи емисије "На три воде" срели су се уживо први пут.

"За нас је овај јубилеј значајан јер су сви мислили да то неће успети, прибојавали су се да ће нас Београд, који ове године слави деведесет пет година, на неки начин потиснути, али се то није десило. На иницијативу мог колеге Радомана је и почела та сарадња, а на моју иницијативу укључила се Република Српска."- казала је Милада Поповић.

Према речима Радомана Кањевца Радио Нови Сад је увек био синоним за меру, за квалитет, за добар програм.

"Место на коме се налазимо је за мене свето место када је реч о музици, о неким стварима из рокенрола које су овде рађене и снимљене. За наше две куће које славе толике деценије постојања - Радио Београд слави деведесет и пет, а Радио Нови Сад седамдесет година, три године није много, али је доказ да нешто што је ново, што повезује људе и градове са овог простора, који је некад био обједињен, представља нешто што се највише допада људима у овом читавом пројекту" истакао је Кањевац.

Емисија "На три воде" назив је добила зато што је у почетку реализована из три студија: Радио Београда 2, Радио Новог Сада и дописништва Радио Београда у Нишу, али су му се ове године прикључиле још две станице: Бања Лука и Грачаница.

Постоје наговештаји да ће се број градова и даље повећавати, али назив и иницијална идеја емисије остаће исти.

Осим најважнијих јутарњих информација, вести, стања на путевима, прогнозе времена, у програм се јављају и репортери из градова учесница, уз тему јутра, савете лекара и обиље занимљивих рубрика.

Посебна пажња у програму "На три воде" посвећена је догађајима из кутуре, извештајима са догађаја и најавама програма за предстојеће вече.

Сталне рубрике "Дечји будилник", "Догодило се на данашњи дан", "Војвођанске занимљивости", "Роковник" и "Стари Ниш" пружају слушаоцима забаван почетак дана и добро расположење током јутарњег програма.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести