У Музеју Војводине прослављена 171. годишњица од оснивања

На Дан Музеја Војводине, основаног 1847. године, уприличена је свечаност на којој је представљен прошлогодишњи рад и актуелни резултати.
muzej vojvodine, ssusnjevic
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Директор ове институције, др Драго Његован, подсетио је на седам изложби реализованих у Музеју Војводине, три изложбе у иностранству, позајмице, промоције књига, предавања, радионице, пројекције, концерте, рад на дигитализацији, учешће сарадника на међународним научним конференцијама...

У оквиру програма, представљена је “Споменица Музеја Војводине 1847-1947-2018” др Јоване Милутиновић, својеврсна монографија досадашњег рада. Ауторка је нагласила комплексност издања, вођеног осећајем да прикаже историјат ове институције, али и да књига буде пријемчива публици. Рођендан Музеја Војводине је дан рођења Милоша Црњанског (1893-1977) који је обележен књигом посвећеном овом значајном писцу чија је ауторка Лидија Мустеданагић. Традиционално, на Дан Музеја Војводине, уручене су и захвалнице сарадницима и пријатељима, који су у протеклој години допринели успешности његовог рада.

И. Б.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести