Вил Смит се придружио бојкоту доделе Оскара

Након што је његова супруга, глумица и редитељка Џејда Пинкет Смит прва критиковала овогодишњу листу номинованих за Оскаре што на њој нема ниједног обојеног глумца,

холивудска звезда Вил Смит одлучио је да ни он не присуствује свечаној додели престижних награда 28. фебруара у Лос Анђелесу.Гостујући јутрос у емисији "Good Morning America" на телевизији АБЦ, Смит је рекао да су он и Џејда закључили да би им било "нелагодно" да због атмосфере која је створена присуствују церемонији.

"Моја жене неће ићи. Било би чудно да се ја тамо појавим са Шарлиз Терон", нашалио се популарни глумац, да би потом наставио озбиљнијим тоном, рекавши да би тиме показао да је такво стање прихватљиво."Супермоћ Сједињених Америчких Држава је у њеном диверзитету. Због тога је ова земља сјајна.

Тако различити људи који долазе из потпуно различитих средина и удружују своју инспирацију, своје утицаје како би створили ту америчку мешавину. Али кад погледам номинације, видим да оне не рефлектују ту лепоту", закључио је Смит.Многи у Холивуду сматрају да је Смит требало да буде номинован за улогу патолога и научника у филму "Потрес" (Concussion).

Како преноси АП, Смит је досад два пута номинован за најпрестижнију филмску награду: 2001. године за боксерску епопеју "Али"  и 2006. за драму "Потрага за срећом".

 

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести