ЧАЈЕВИ НИСУ САМО УКУСНИ НАПИЦИ ВЕЋ И САВЕЗНИЦИ У КУХИЊИ Камилица добра за патишпањ и тесто, ерл греј за кекс
У азијским земљама, чај не само да се пије него је и чест додатак јелима, чиме им даје специфичан укус.
Штавише, неки иду толико далеко да месо кувају и динстају управо у чају, а не у обичној води. Иако ово и није нека новина код нас, морате знати који чај иде са којим јелом.
Зеленим чајем можете побољшати укус пиринчу. Неколико листића чаја измрвите преко куваног пиринча. Бићете изненађени колико ће укус бити побољшан.
Свежи листови матичњака се пред служење додају салатама, умацима, јелима од поврћа, супама и чорбама. Уситњен лист се меша са сремским сиром или павлаком и користи као намаз. Сувим или свежим листовима зачињавају се меса и рибе.
Тимијан је такође нашао своју примену у кулинарству. Додаје се печењу од дивљачи, говедини, овчетини, прженој џигерици, прженој риби, јелима од печурака и служи као зачин јелима спремљеним на роштиљу. Иде добро и уз краставце.
Чај од јасмина можете додати тестима како бисте побољшали арому. У коре за торту такође можете додати чај од камилице, а карактеристичан укус ће пиринач добити ако му додате листиће чаја од јасмина. Ерл греј чај је одличан додатак тесту за кекс.
И, на крају, један додатни савет. Наиме, приликом прављења киселих теста, некада је довољно квасац растопити у топлом чају од камилице и тесто ће вам увек успети.