Други Новосадски салон вина у Хотелу „Парк” 12. и 13. априла

Други „Новосадски салон вина”, који ће бити одржан 12. и 13. априла у хотелу „Парк”, понудиће више од пет стотина врста вина из 91 винарије из Србије и региона.
д
Фото: Туристичка организација Војводине

Како је у име организатора на конференцији за новинаре рекао Златко Живанић, оба дана љубитељи вина имаће прилику од 14 до 20 сати да пробају ту широку палету божанског пића по цени од 1.000 динара, колико кошта улазница.

Уредник магазина „Vino&Fino” Игор Луковић истакао је да је та винска манифестација конципирана тако да није отворена за широк круг излагача, а међу винаријама биће и одређен број произвођача жестоких пића – ракија врхунског квалитета.

– Салонски тип манфестације је дуго недостајао Новом Саду и интересовање произвођача и посетилаца показало је да га је требало и раније покренути – рекао је Луковић, и додао да је сасвим извесно да ће наставити да живи у истом формату и даље. – Пратећи програми су неизоставан део салона јер се трудимо да пошаљемо другачије поруке са манифестације и дамо додатни квалитет – да се уз помоћ стручњака из Србије и региона погледамо у огледало, преиспитамо локална вина, тероаре, домаће винске традиције, али и да се бавимо новим трендовима на винској сцени.

По Луковићевим речима, звезда овогодишњег салона биће Џо Ахерн, једна од ретких носилаца титуле „Master of Wine“ и винарка, која ће новосадској публици причати о тероарима нове Европе, специфичним винима из тог дела света кроз аутентичне сорте лозе и њиховим шансама на развијеним винским тржиштима. Биће и радионица на којима ће бити представљена најбоља вина Балкана, као и она из познатих светских регија, попут специјалне колекција из Бургундије.

Други салон вина биће место на којем ће се представити и Удружење сомелијеа Војводине, чији председник Стеван Костреш је истакао да ће сомелијеи показати публици своју улогу, како на штандовима излагача, тако и на радионицама. 

З. Мл.

EUR/RSD 117.5836
Најновије вести