ФУД-БЛОГЕРКА ДРАГАНА НЕДЕЉКОВИЋ мотивисала друге да кувају, а ево како да направите њен УКУСНИ КОХ

Гастрономка и фуд-блогерка Драгана Недељковић, ауторка Инстаграм налога „Гагина_кухиња” на свом профилу окупља заљубљенике у сласне рецепте, а на ту идеју дошла је пре пет година, будући да је имала доста фотографија специјалитета са праксе, посла и из своје кухиње.
1
Фото: Приватна архива

Спонтано је почела да објављује фотографије својих рецепата и тако почела да окупља малу заједницу.

– Пошто волим да преносим своје знање, тако сам и неке своје пријатеље и пратиоце својим профилом мотивисала да кувају. Моја страница ми је помогла да упознам дивне људе који ме мотивишу и стекла сам нека нова искуства, као што су гостовања у емисији – прича за „Дневников” Недељни ручак Драгана Недељковић. – Трудим се да будем аутентична и иновативна. Да прикажем другу страну која је свима драга, буди лепе успомене и враћа у детињство. Када сам код куће, увек снимим видео са мојом баком како прави: кох, уштипке, ванилице, гибаницу, проју и још много других заборављених јела. То је један од начина да подстакнем своје пратиоце да се и сами врате у прошлост и потраже рецепте за најукуснијим традиоционалним јелима.

Дошла сам на ту идеју да снимам своју баку како прави старе традиоционалне рецепте. Данас је на друштевним мрежама то тешко наћи, али ја сам ту да вас вратим у она добра стара времена

Осим тога, ауторка овог популарног Инстаграм профила дошла је на идеју и да током путовања упознаје своје пратиоце са кухињама различитих земаља. Жеља јој је да без пасоша и бесплатно упозна кулинарије других земаља.

– Ишли смо до Мексика, Италије, Грчке, Шпаније, Индије, Јапана, Турске, Либана... Волим да путујем, а пошто ми посао не дозвољава толико, дошла сам на ту идеју чак и да обилазим различите ресторане у Београду. Моји пратиоци нису заборавили и сваки пут се обрадују када избацим нову објаву – истиче Драгана Недељковић. – Тешко је изабрати чија ми се кухиња највише допала, јер свака држава има нешто своје. Нека то буде Италија, јер сам велики љубитељ паста и њихових специјалитета. Жеља за следећу годину је да спакујем кофере, одем до Италије и, уз добру пасту и вино, уживам на једној од њихових тераса.

Ова млада фуд-блогерка највише ужива у слаткишима, а омиљена посластица јој је торта са пишкотама и малинама. Најчешће припрема торте које сама и декорише, па се нада да ће, како каже, следеће године покренути свој мали бизнис и другима правити оно у чему највише ужива. За читаоце нашег кувара припремила је традиционални рецепт за кох.

В. Б.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @_gagina_kuhinja_

 

Кох

6 јаја

6 кашика шећера

3 кашике брашна

3 кашике гриза

1 прашак за пециво

Фото: Privatna arhiva

Умутити прво беланца, додати жуманца, па затим све остале састојке. Када се испече, прелити са 1,5 л хладног млека. Можете у млеко да додате 5 кашика шећера. Пећи око 15 минута на 180 степени.

 

EUR/RSD 117.0621
Најновије вести