clear sky
22°C
17.06.2025.
Нови Сад
eur
117.2107
usd
101.3583
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ХРСКАВИ КАДАИФ У ЧАШИ Традиционална посластица на модеран начин

17.06.2025. 17:02 17:22
Пише:
Извор:
Klix.ba
кадаиф
Фото: AI ilustracija/Pexels

Хрскави кадаиф, свиленкаста крема и десерт - само ваш.

 Сваки слој има своју причу. Златно печени кадаиф на маслацу темељ је овог десерта који се сервира у чаши.

Упркос скромним састојцима, кадаиф је постао симбол богате трпезе и често се припрема за посебне прилике. Не заборавите да је лагана крема врло важна у припреми овог рецепта.

Састојци

 

200 г кадаифа МиП Љубаче

150 г ситног шећера

100 г љешњака

100 г маслаца

200 г крем сира ЗиМ

шлаг крема ванилија Лаганини

2 дл млијека

2 кесице ванилија шећера

јагоде

Припрема

У посуди пропржити кадаиф на маслацу и лаганој ватри. Додати ванилија и ситни шећер. Све мијешати, па додати сјецкане љешњаке. На лаганој ватри мијешати око 20 минута, док маса не порумени. У посуди умутити ванилија шлаг крему, додати крем сир и ситни шећер. Мијешати да се састојци сједине. Сервирати у чашу, најприје слој кадаифа, затим крему па слој кадаифа. По жељи декорисати са свјежим воћем.

Извор:
Klix.ba
Пише:
Пошаљите коментар
КОЛАЧ ОД ЈАГОДА У ЧАШИ Не пече се и не може да не успе! Готов је за 10 минута
jagode

КОЛАЧ ОД ЈАГОДА У ЧАШИ Не пече се и не може да не успе! Готов је за 10 минута

13.06.2025. 11:19 11:38