ХРСКАВИ КАДАИФ У ЧАШИ Традиционална посластица на модеран начин
Хрскави кадаиф, свиленкаста крема и десерт - само ваш.
Сваки слој има своју причу. Златно печени кадаиф на маслацу темељ је овог десерта који се сервира у чаши.
Упркос скромним састојцима, кадаиф је постао симбол богате трпезе и често се припрема за посебне прилике. Не заборавите да је лагана крема врло важна у припреми овог рецепта.
Састојци
200 г кадаифа МиП Љубаче
150 г ситног шећера
100 г љешњака
100 г маслаца
200 г крем сира ЗиМ
шлаг крема ванилија Лаганини
2 дл млијека
2 кесице ванилија шећера
јагоде
Припрема
У посуди пропржити кадаиф на маслацу и лаганој ватри. Додати ванилија и ситни шећер. Све мијешати, па додати сјецкане љешњаке. На лаганој ватри мијешати око 20 минута, док маса не порумени. У посуди умутити ванилија шлаг крему, додати крем сир и ситни шећер. Мијешати да се састојци сједине. Сервирати у чашу, најприје слој кадаифа, затим крему па слој кадаифа. По жељи декорисати са свјежим воћем.