Kад ћете направити ову ЈЕСЕЊУ ЧОРБИЦУ ако не ових кишних дана КРЕПИ ТЕЛО И ГРЕЈЕ ДУШУ

Кад једном пробате овако направљен потаж, стално ћете га на овај начин правити
bundeva čorbica Pixabay
Фото: Pixabay.com

Сезона је бундева, а једно од најпопуларнијих јела са овим јесењим благом је свакако крем-чорба. Да ли ћете је направити клот или ћете да убаците крутоне и препечене семенке бундеве или мало језгра ораха, избор је на вама, али нека варијанта густе чорбе свакако треба да се нађе на вашем менију.

Да бисте направили укусну чорбицу од бундеве, али и од поврћа попут карфиола, шаргарепе или броколија, уместо у лонац с водом, поврће ставите у рерну. Када се кратко испече, поврће има дубљи и јачи укус, па ће и ваша крем-чорбица бити укуснија.

Након што испечете своје поврће у рерни или фритези на врућ ваздух, додајте зачине по жељи, рецимо маслиново уље, сол, бибер, першун, а ако волите уз бундеву иду одлично цимет или мускатни орашчић.

Печено поврће убаците у блендер, додајте топлу супу и зачине по укусу те уситните до жељене густине. Дајемо вам једну од верзија ове неизбежне јесење чобрице.

Фото: Pixabay.com

Састојци:

  • 600 г мушкатне бундеве нарезане на коцкице
  • 500 мл супе од поврће
  • 150 мл павлаке за кување
  • 2 кашике уља
  • 1 већа главица црвеног лука
  • 1 чен белог лука
  • 1/2 кашичице ренданог мушкатног орашчића
  • со, бибер

Припрема:

1. Бундеву исеците и испеците у рерни на 220 степени око 30-40 минута.

2. На загрејаном уљу пропржите ситно исецкане црвени и бели лук.

3. Кад зацакле, убаците испечену бундеву.

4. Улијте топлу супу, а кад проври, зачините.

5. Кувајте на лаганој ватри око 15 минута те изблендирајте.

6. Вратите супу на шпорет, улијте павлаку за кување и пустите да још једном проври.

7. Послужите уз печене семенке бундеве или препечене коцкице хлеба.

8. Пријатно!

Курир/Дневник

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести