КАДА ПРИЈАТЕЉИ БАНУ, А ВИ НЕ ЗНАТЕ ШТА ЋЕТЕ Такитоси са пилетином решавају све УКУС И АТМОСФЕРА у једном залогају!
Савршени за лепо дружење са пријатељима.
Потребно је:
За такитосе:
• 60 г кукурузног брашна
• 1 кесица прашка за пециво
• 2 кашичице соли
• 100 г путера
• 200 мл млаке воде
За пуњење:
• 400 г пилећих прса
За умак:
• 1 чаша киселе павлаке
• со
• бибер
• чили у праху
• мајонез
• влашац
• слатка црвена паприка
• со и бибер
Припрема:
У једну посуду ставите брашно, со и прашак за пециво, па додајте маслац собне температуре. Месите уз додавање воде док не добијете фино и глатко тесто. Оклагијом развуците танко као палачинке па исеците троуглове. Пилеће месо исеците на трачице. Посолите и побиберите и зачините. У тигању на мало уља пропржите месо, све док не порумени. На један крај троугла од теста ставите зачињени штапић пилетине, па премажите са мало киселе павлаке. Затим уролајте као палачинке па уролајте као палачинку. Чачкалицом прободите на три места да се не би распало. Тако пржите све док добро не порумени са свих страна. Служите уз умак од киселе павлаке.