overcast clouds
16°C
09.05.2025.
Нови Сад
eur
117.2248
usd
104.3947
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КАДА ПРИЈАТЕЉИ БАНУ, А ВИ НЕ ЗНАТЕ ШТА ЋЕТЕ Такитоси са пилетином решавају све УКУС И АТМОСФЕРА у једном залогају!

09.05.2025. 16:08 16:41
Пише:
Извор:
Trpeza.alo
такитос
Фото: freepik, ilustracija

Савршени за лепо дружење са пријатељима.

Потребно је:

За такитосе:

           60 г кукурузног брашна

           1 кесица прашка за пециво

           2 кашичице соли

           100 г путера

           200 мл млаке воде

За пуњење:

           400 г пилећих прса

За умак:

           1 чаша киселе павлаке

           со

           бибер

           чили у праху

           мајонез

           влашац

           слатка црвена паприка

           со и бибер

Припрема:

У једну посуду ставите брашно, со и прашак за пециво, па додајте маслац собне температуре. Месите уз додавање воде док не добијете фино и глатко тесто. Оклагијом развуците танко као палачинке па исеците троуглове. Пилеће месо исеците на трачице. Посолите и побиберите и зачините. У тигању на мало уља пропржите месо, све док не порумени. На један крај троугла од теста ставите зачињени штапић пилетине, па премажите са мало киселе павлаке. Затим уролајте као палачинке па уролајте као палачинку. Чачкалицом прободите на три места да се не би распало. Тако пржите све док добро не порумени са свих страна. Служите уз умак од киселе павлаке.

Извор:
Trpeza.alo
Пише:
Пошаљите коментар