КО ЈЕДНОМ ПРОБА – ТРАЖИ ЈОШ! Јело које се припрема зачас, а нестаје са стола брже него што сте га направили
Јело којим ћете омађијати сваког госта
Рецепт који вам доносимо може се допуњавати и укључивати разноврсне надеве. Можете са њим експериментисати докле год хоћете, основа је увек иста.
За припрему јела неће вам бити потребно више од 12 минута.
Састојци:
- 3 већа кромпира
- 6 шнита сланине
- 100 г чедар сира
- 6 јаја
- 2 кашике сецканог лука
Припрема:
Ољуштите кромпир, а затим исеците сваки на пола по ширини. Уколико имате млад кромпир, не морате да га љуштите. Издубите га са шире стране, а са супротне стране, изравнајте тако да издубљена корпица може да стоји.
Пазите да не пробушите дно корпице. Како који издубите ставите у воду да не промени боју. Оцедите и ређајте корпице по плеху са отвором надоле.
Око сваког издубљеног кромпира обмотајте комад сланине и фиксирајте је чачкалицом. Пеците 45 минута на 200 степени док сланина не постане хрскава.
Кад се мало охлади, на дно кромпира ставите чедар па одозго по јаје у сваку корпицу.
Одозго поспите луком и пеците 6 до 12 минута на 180 степени.