few clouds
30°C
18.06.2025.
Нови Сад
eur
117.2107
usd
101.3583
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КО ЈЕДНОМ ПРОБА – ТРАЖИ ЈОШ! Јело које се припрема зачас, а нестаје са стола брже него што сте га направили

18.06.2025. 13:30 13:34
Пише:
Извор:
Крстарица/Дневник
1
Фото: Canva/ Ilustracija

Јело којим ћете омађијати сваког госта

Рецепт који вам доносимо може се допуњавати и укључивати разноврсне надеве. Можете са њим експериментисати докле год хоћете, основа је увек иста.

За припрему јела неће вам бити потребно више од 12 минута.

Састојци:

  • 3 већа кромпира
  • 6 шнита сланине
  • 100 г чедар сира
  • 6 јаја
  • 2 кашике сецканог лука

Припрема:

Ољуштите кромпир, а затим исеците сваки на пола по ширини. Уколико имате млад кромпир, не морате да га љуштите. Издубите га са шире стране, а са супротне стране, изравнајте тако да издубљена корпица може да стоји.

Пазите да не пробушите дно корпице. Како који издубите ставите у воду да не промени боју. Оцедите и ређајте корпице по плеху са отвором надоле.

Око сваког издубљеног кромпира обмотајте комад сланине и фиксирајте је чачкалицом. Пеците 45 минута на 200 степени док сланина не постане хрскава.

Кад се мало охлади, на дно кромпира ставите чедар па одозго по јаје у сваку корпицу.

Одозго поспите луком и пеците 6 до 12 минута на 180 степени.

krstarica.com

Извор:
Крстарица/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар