Рецепт дана: Посна парадајз чорба са празилуком

Парадајз чорбица је увек добро решење. Здрав и укусан оброк, првенствено због липокена који се налази у парадајзу, а који штити од настанка артеросклерозе, инфаркта срца и побољшава целокупно стање организма.
paradajz corba
Фото: www.freeimages.com

Састојци:

1/2 празилука,

2-3 шаргарепе,

400 мл куваног парадазја,

400 мл воде,

1 шака посне тестенине,

мало маслиновог уља,

1 кашика брашна,

мало љутог чили соса,

со по укусу,

суви биљни зачини по укусу,

оригано по укусу,

босиљак по укусу

Припрема:

1. Празилук ситно исецкати. Једну до две шаргарепе изрендати, а остало исећи на колутиће.

2. У шерпу сипати мало маслиновог уља, па додати празилук. Динстати га кратко, а потом додати шаргарепу и мало воде.

3. Динстати још неко време. Кад се лепо упржи, додати још воде и куваног парадајза.

4. Додати зачине по укусу.

5. Ако вам чорба делује ређе, размутите мало брашна са водом па додајте. Кад проври, закувајте посну тестенину по жељи. Уместо тестенине, можете направити и ситне флекице од воде и брашна.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести