РАЖЊИЋИ ОД ЈАГОДА  – рецепт о којем сви причају ових дана, пробајте га и ви

Јесте ли пробали тангхулу? Реч је о кинеској уличној храни која укључује комаде воћа набодене на дрвене штапиће, око којих је провидан танак слој стврднутог шећера.
v
Фото: Pixabay.com/ Dnevnik.rs

Захваљујући друштвеним мрежама, а посебно ТикТоку, рецепт за тангхулу је постао веома популаран у последња два месеца.

Будите опрезни са шећером

Пазите када и ако их пробате, како не бисте поломили зубе. Да бисте истински уживали у тангхулуу, важно је правилно истопити шећер.

Када загризете, шећер треба да пукне, остављајући сочно воће у устима. Ако се шећер не термички обрађује довољно дуго, постаће претврд и тиме угрозити здравље ваших зуба.

Савршени тангхалу треба да буде хрскав споља, а мекан и киселкаст изнутра. Зато се на штапиће најчешће лепе огуљене јагоде, грожђе и слично воће.

Предлажемо да искористите сезону јагода и пробате верзију тангхалуа са овим укусним воћем.

Фото: Pixabay.com

Састојци:

200 г белог шећера

125 мл воде

7-10 јагода

Припрема:

Оперите јагоде, уклоните им зелене петељке и потпуно их осушите. Нанесите јагоде на дрвене ражњиће и оставите са стране.

Изузетно је важно да уклоните вишак влаге са површине воћа – ако је воће влажно, растопљени шећер се неће правилно залепити за њега.

Покријте плитки плех папиром за печење и оставите са стране.

Помешајте шећер и воду у шерпи и загрејте смешу док не почну да се појављују мехурићи.

Користите кухињски термометар да проверите температуру смеше. Отопљени шећер треба да буде између 150 и 155 степени Целзијуса и лепе златне боје када је спреман за даљу употребу.

Када се шећер добро растопи – нагните шерпу на једну страну, а припремљени штапић воћа уроните у смесу са свих страна.

Ставите штапиће на папир за печење и оставите да се шећерни премаз стврдне.

Понављајте поступак док не потрошите сво припремљено воће.

У тангхулу јагодама је најбоље уживати одмах – ако их оставите да стоје предуго, влага из воћа ће омекшати шећерну глазуру.

Крстарица.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.0672
Најновије вести