Рецепт дана: Грчка кајгана

Идеална варијанта за хладне дан! Јаја садрже све потребне хранљиве материје потребне људском организму, те је кајгана савршен рецепт за здрав доручак или вечеру.
kajgana
Фото: pixabay.com

Састојци (за 2 особе):

- 5 јаја,

- главица лука,

- маслине без коштица

- чери парадајз,

- фета сир,

- першунов лист,

- морска со,

- маслиново уље

Припрема:

1. На загрејаном маслиновом уљу пропржити исецкан лук, мало га посолити, па додати маслине и парадајз.

2. Смањити температуру и наставити с пржењем.

3. Умутити јаја са мало соли (маслине су довољно слане) и добијену смесу прелити преко лука.

4. Када су јаја до пола пржена, умешати измрвљен сир и исецкан першун, па уз мешање, завршити пржење кајгане.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести