Рецепт дана: Кајгана од кромпира

Савршена варијанта доручка, посебно ако је поред вам један од напорнијих дана и мноштво обавеза. Овај прави домаћи специјалитет сасвим сигурно ће вас држати ситима већи део дана.
omlet kajgana
Фото: pixabay.com

Састојци (за 4 особе):       

- 100 г сланине,

- 50 г путера,

- 2 кромпира,

- веза першуна,

- лист целера,

- 8 јаја,

- соли и бибера по укусу

Припрема:

1. У половини масноће испржити претходно исецкану сланину.

2. Кромпир исећи колутиће и пропржити га на преосталој масноћи.

3. Кад добије боју, додати му сецкани першун и лист целера.

4. Излупати јаја, посолити их и побиберити, па додати кромпир и брзо промешати.

5. Све сипати у тигањ са пропрженом сланином.

6. Испећи омлет са обе стране, али водити рачуна да остане мек и дебљег слоја.

7. Можете га служити топлог или хладног, уз кајмак или сезонску салату.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести