Рецепт дана: Крем чорба од целера

Целер снижава крвни притисак и садржи знатне количине магнезијума, калијума и калцијума. Добар је за смиривање нервоза, а препоручује се и особама које пате од артритиса, реуме и гихта.
celer corba
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- главица црвеног лука,

- 2 чена белог лука,

- 3 средња целера с лишћем,

- 2 шаргарепе,

- 2 кромпира,

- маслиново уље,

- со, бибер, першун, ђумбир, тимијан

Припрема:

1. Уситњени црвени и бели лук пропржити на маслиновом уљу.

2. Целер добро опрати, па исећи на коцкице.

3. Кромпир и шаргарепу такође очистити и исецкати на коцкице.

4. Насецкано поврће ставити у лонац у ком је претходно испржен лук. Прелити водом да сви састојци буду прекривени, па посолити и побиберити и затим кувати на лаганој ватри док намирнице не омекшају.

5. Кад је поврће кувано, склонити с ватре, па уситнити штапним миксером док се не добије кремаста структура.

6. По жељи додати свежег тимијана или нарибаног ђумбира.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести