Рецепт дана: Пита с месом

Пита с месом или бурек, јело подједнако фино и укусно и кад је топло, и кад се охлади. Довољан је само јогурт, можда пиво, а и свака салата јој одговара…  
pita
Фото: Youtube Printscreen

Састојци (за 2 особе):

- 500 г глатког брашна,

- 3 кашичице соли,

- мало вегете и бибера,

- главица црвеног лука,

- 3 кромпира,

- 500 г мешаног млевеног меса

Припрема:

1. Брашно, со, уље и топлу воду замесити рукама и по потреби додати још брашна и топле воде.

2. Оставити да се диже 45 минута на топлом месту и прекрити крпом.

3. Пола килограма мешаног млевеног меса, со, вегету, бибер и ситно исецкани црвени лук помешати и оставити на пола сата да одстоји.

4. У међувремену надошло тесто разваљати и поуљити, па оставити 15 минута да одстоји. Након што је тесто одстојало, на њега ставити месо  (месу додати три изрибана кромпира), затим заролати тесто према унутрашњости с обе стране и поређати у науљену тепсију. 

5. Ставити да се пече у рерни загрејаној на 220 степенинеких 40 минута. 

6. Неких десетак минута пред крај извадити питу, разрезати и полити кључалом водом у коју се стави со и уље. Вратити назад у рерну да се  запече још десетак минута.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести