Рецепт дана: Слатка пита са сиром

Малобројни су и ретки они који не воле пите. Још ако је са сиром...
pita
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 400 г оштрог брашна,

- 200 г маргарина,

- 180 г шећера,

- прашак за пециво,

- мало соли,

- 4 жуманцета,

- кашика павлаке

За фил:

- 500 г свежег сира,

- 150 г шећера,

- 2 ванил шећера,

- снег од 4 беланаца,

- 23 кашике гриза

Припрема:

1. Брашно, омекшали маргарин, шећер, прашак за пециво, мало соли, жумаце и павлаку умесити и оставити пола сата у фрижидеру.

2. За фил у снег од белањаца додати шећер, ванил шећер, гриз и свежи сир.

3. Извадити тесто из фрижидера и поделити га на два дела.

4. Први разваљати према величини тепсије у којој ће се пећи и оклагијом га пренети га у тепсију у коју сте ставили папир за печење.

5. Ставити фил.

6. Разваљати други део теста и ставити га преко фила.

7. Пре печења избушити виљушком рупице на тесту како би ваздух могао да излази. Горњи слој теста може и да се нариба.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести