Рецепт дана: Штрудла од јабука

Најлакши рецепт за колач без којих многи не могу ни да замисле зиму. Ова сласна бечка посластица савршена је и у комбинацији са сладоледом од ваниле.
strudla
Фото: pixabay.com

Састојци:

- паковање кора за питу,

- 1 кг киселијих јабука,

- 100 г шећера,

- 50 г путера,

- цимет,

- мало рума или млека,

- суво грожђе,

- сладолед од ваниле

Припрема:

1. Коре попрскати растопљеним путером, па на њих претхосно ољуштене и насецкане (на коцкице од око једног центиметра) јабуке.

2. Посути их шећером, циметом и сувим грожђем, претходно потопљеним у рум или млеко.

3. Заролати тесто и потом колач положити у намашћену тепсију.

4. Мало колач избости чачкалицом по врху како не би попуцао.

5. Пећи у рерни загрејаној на 180 степени око пола сата до 40 минута, односно, док тесто не добије злаћану корицу.

6. Пустити да се мало охлади, исећи на кришке, посути шећером у праху и послужити уз сладолед од ваниле.

Савет: Ако баш нисте љубитељ цимета и сувог грожђа, слободно их замените с мало сецканих ораха, бадема или других орашастих плодова.

EUR/RSD 118.3975
Најновије вести