Рецепт дана: Тортиље с печуркама

Уместо да кад коначно стигнете кући кренете да тражите број телефона како бисте брже-боље поручили нешто за јело, савет да сами на брзу себи припремите укус и сластан оброк...
tortilje
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- пола кашичице маслиновог уља,

- чен белог лука,

- ½ кг печурки по избору,

- зачини: со, алева паприка, кумин, црни бибер, чили...

- 2 тортиље,

- поврће: парадајз, купус, паприка

Припрема:

1. Прво очистити и исецкати печурке на танке шните.

2. У тигању загрејати уље и додати бели лук, а кад он поприми смећкасту боју, додати печурке и лагано их посолити.

3. Затим додати остале изабране зачине.

4. Оставити печурке на ватри десетак минута, док не отпусте воду, а док се оне крчкају, исећи поврће и додати га у тигањ с печуркама.

5. Извадити тортиље и на њих поређати готову смесу.

6. Замотати их, а ако волите мало пикантнију храну -додајте и салсу.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести