few clouds
23°C
28.06.2025.
Нови Сад
eur
117.2049
usd
100.2951
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Кад пожелите нешто на "кашику"!

СТАРИНСКО ЈЕЛО ИЗ ВОЈВОДИНЕ И ЈЕДАН ОД НАЈЗДРАВИЈИХ ОБРОКА Флекице са купусом су идеалне кад желите да се наједете, а не оптеретите

27.06.2025. 21:48 22:01
Пише:
Извор:
Krstarica
да
Фото: freepik, ilustracija

Флекице са купусом, јело војвођанских бака које се редовно налази на јеловнику многих породица, изузетно је здраво, а истовремено лако за припрему: потребна су вам само 4 састојка и 30 минута времена.

То је јело које је некада било изузетно популарно, а данас смо га некако заборавили. Купус је права ризница витамина и минерала, а истовремено је богат и влакнима. Влакна доприносе здравом варењу и продужавају осећај ситости, што је корисно и у случајевима када покушавате да изгубите на килажи.

Састојци:

           1 главица купуса (1-1,5 кг)

           уље за пржење

           со и бибер по укусу

           250 грама флекица (тестенина квадратног облика 2×2 цм) или друге кратке посне тестенине

Начин припреме:

На уљу динстати купус исецкан на резанце у поклопљеној посуди. Купус док се динста пушта сопствени сок и није потребно додавати воду. Посолити и побиберити по укусу.

Кад купус омекша, а то је отприлике после двадесетак минута, додати и флекице, тј. тестенину, која је претходно скувана и оцеђена од воде. Све заједно лепо промешати и сервирати, пише Кафе.рс.

Извор:
Krstarica
Пише:
Пошаљите коментар