Абрамович виђен у Тел Авиву, његов авион слетео у Истанбул

ТЕЛ АВИВ: Санкционисани руски милијардер Роман Абрамович виђен је данас на аеродрому "Бен Гурион" у Тел Авиву, пре него што је авион који се повезује са њим одлетео за Истанбул.
roman_abramovic/Tanjug
Фото: Танјуг/AP/Martin Meissner, File

Фотографија до које је дошао Ројтерс приказује Абрамовича, власника Челсија, како седи у ВИП ложи на аеродрому са маском спуштеном испод браде.

Британска новинска агенција наводи да није могла да потврди да ли се укрцао на лет (за Истанбул).

Абрамович, који има израелско и португалско држављанство, био је међу седморицом руских милијардера који су додати на листу британских санкција у четвртак, као део притиска да се изолује председник Русије Владимир Путин због напада на Украјину.

Изасланици земаља ЕУ су се договорили да додају Абрамовича на листу санкционисаних руских олигарха, казали су данас дипломатски извори.

Абрамович је негирао да има блиске везе са Путином.

Неименована особа упозната са данашњом ситуацијом рекла је за Ројтерс да је авион који је користио Абрамович долетео на "Бен Гурион" у недељу из Москве.

Сајт за праћење летова "Flight Radar 24" показује да је авион, који на репу има број LX-RAY, заправо велики бизнис авион "Галфстрим" (Абрамович поседује један такав), и да је слетео у Истанбул након што је одлетео из Израела.

Сајтови за праћење летова показују да је авион слетео у Израел из Москве у недељу касно увече.

Израел је увео рестрикције на руске приватне авионе од почетка напада на Украјину, што значи да не може остати на израелском тлу дуже од 24 сата.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести