Елеганција и префињеност на модној писти

Треће вече јубиларног издања манифестације „Serbia Fashion Week” окупило је у Новом Саду у Музеју Војводине љубитеље најновијих модних трендова, који су могли да уживају у презентацији последњих колекција домаћих и страних дизајнера.
с
Фото: Светлана Браун

Најпре је током вечери отворена изложба радова аутора из области примењених уметности и дизајна, а потом су се окупљенима у овој институцији културе представили дизајнерке Александра Лазић и Даница Арсић, као и француски креатор Емерик Франсоа, који је добро познат домаћој публици као неко ко у Нови Сад увек донесе високу моду.

Модна дизајнерка Александра Лазић приказала је свој бренд „Лаћер”, а како нам је рекла, желела је да прикаже јесењу колекцију сведенијих одевних комада од плиша, свечаних хаљина и капута од вуне и кашмира.


Модни филм и едукативни разговори

Јубиларно издање Српске недеље моде затвара се данас у просторијама Опенса, Булевар деспота Стефана 5, где ће посетиоци моћи ближе да се упознају с пројектом „Сербиан Фасхион Филм Фестивал”. Током вечери ће, већ од 18 часова, бити презентовани модни филмови настали у Србији, али и са сличних манифестација у Лондону, Лос Анђелесу, Сарајеву и Хрватској, а професионалци из области модних филмова говориће о својим искуствима на овом пољу  и с посетиоцима поделити своје знање специфично за ову грану филмске индустрије, али и указати на његов значај. Такође, последњег дана Српске недеље моде биће реализован и семинар „Инфлуенсери и мода” на којем ће се говорити између осталог и о томе како инфлуенсери утичу на стил и трендове других.


– Креације су од Диор материјала, који набављам у Италији, а то вуче корене још од пре, наставила сам бакину традицију. На мојим колекција је било и перја, то је тотални хит ове сезоне, нисам желела да га изоставим са својих креација, али је сведено – рекла је за „Дневник” Александра Лазић и додала да када год ствара моделе увек креће од тога шта би и она сама носила и шта јој је потребно у ормару. – Желела сам овога пута да то буду елегантне, али сведене креације, луксузније али да не претерам са детаљима. Због тога ми је и била жеља да ови капути које сам вечерас приказала буду удобни за ношење.

После бренда „Лаћер”, манекенке су прошетале пистом у моделима нове колекције дизајнерке Данице Арсић, која је приказала свој бренд „Мокош Фасхион”, чија је колекција пуна колорита, од капута у црно-белој, розе или крем комбинацији, преко нежно љубичастих нијанси до интензивних тонова рези и фуксија које су красиле њене свечане хаљине.

Фото: Светлана Браун

– Порука коју сам желела да пошаљем женама кроз ову колекцију је да се држе класике, а да опет буду потпуно различите, јединствене. Људи у Србији воле моду на један инспиративан начин, а то се најбоље види овде у Новом Саду на „Сербиа Фасхион Њеек”-у – рекла је Даница Арсић.

Ревијални програм затворила је ревија Емерика Франсоа, који је овога пута новосадској публици приказао колекцију ексклузивних вечерњих тоалета, јединственог кроја са иновативним приступом у дизајну и ручно израђеним детаљима који употпуњују креације из ове колекције. Како је рекао, радује га што су и остали креатори у Нови Сад донели веома добре колекције.

– Од почетка сам део „Сербиа Фасхон Њеек” и радује ме и то што ће од наредне сезоне манифестација бити организована и у Новом Саду и у Паризу, као део званичног програма најзначајније светске недеље моде – рекао нам је француски дизајнер.

        В. Бијелић

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести