Хари: Ајауаска ми је помогла да се изборим са траумама и боловима из прошлости

ЛОНДОН: Британски принц Хари, син британског краља Чарлса Трећег, рекао је данас му су му психоделици, укључујући јужноамеричку мешавину биљака ајауаску, помогли да се избори са траумама и боловима из прошлости, пренео је Дејли мејл.
hari, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File)

Хари је разговарао са светски познатим експертом за трауме, Канађанином Габором Матеом, о начину на који људи узимају дрогу како би се изборили са животним проблемима, а онда га је Мате питао зашто је он узимао дрогу, укључујући кокаин и канабис.

"Прва коју сте поменули (кокаин), није ми помогла, више је била друштвена ствар. Дала ми је осећај припадности и начинила ме да се осећам другачије. Марихуана је нешто друго, стварно ми је помогла", признао је Хари у онлајн разговору са Матеом.

Принц је рекао да је и алкохол "више друштвена ствар".

Доктор Мате, који се суочавао са бројним контроверзама у прошлости, негирао је оптужбе да му је канадска влада претила хапшењем због тога што је препоручивао ајауаску пацијентима, наводи Дејли мејл.

Министарство здравља Канаде запретило му је 2011. године тужбом уколико не прекине да користи јужноамеричку мешавину да лечи зависност.

У две године пре него што је добио упозорење, између 150 и 200 пацијената је узело ајауаску на његову препоруку.

Међутим, он је током разговора са Харијем рекао да му "никада није прећено хапшењем".

Хари се сложио, описујући своје искуство са психоделицима, пошто је признао да је узимао магичне печурке и ајауаску.

"То је било попут брисања ветробранског стакла, уклањања животних филтера. Уклонило је све из мене и донело ми осећај опуштености, смирености, комфора, лаганости, што сам успео да задржим дуго времена", истакао је Хари.

Он је рекао да је почео са психоделицима рекреативно, а онда је схватио "колико је то добро за њега".

"Рекао бих да је то један од основих делова који су ме променили и помогли ми да се изборим са траумама и боловима из прошлости", поручио је Хари.

EUR/RSD 117.2710
Најновије вести