Хрватска представница поделила евровизијску публику

Хрватска поп певачица Франка Бателић објавила је јуче нову песму „Crazy“, којом ће представити своју земљу на првој полуфиналној вечери „Евровизије“, која ће се у Лисабону одржати 8. маја. Франка је сама писала речи ове песме, док је музику радио Бранимир Михаљевић, који је заједно са Антеом Гелом урадио и аранжман.
franka batelic
Фото: Youtube Printscreen

Судећи по коментарима које је добила испод спота на Јутјубу певачица је побрала доста похвала, што би Хрватску ове године после неколико година могло да доведе у сам врх на финалној вечери. Ипак, има и оних који нису оптимистични у вези са њеним успехом. 

Франкина песма је по писању портала index.hr поделила Хрвате, јер неки сматрају да је оригинална и модерна, а други да песма није иновативна. Франку готово сви Фејсбук критичари оптужују за копирање, што делова песама, што изведбе, док они други сматрају да је песма, пак, одлична за Евровизију. 

Хрватска певачица моћног и школованог гласа од треће године пева, издала је неколико десетина песама, а до сада је наступала и на различитим музичким фестивалима у Хрватској. 

Она је 2008. године наступала на Хрватском радијском фестивалу с песмом „Ружа у камену“, за коју је освојила награду публике. Интересантно је да се та песма свидела и члановима удружења обожавалаца највећег европског музичког такмичења (ОГАЕ), које окупља четрдесетак европских клубова љубитеља „Песме Евровизије“ и те године  победила у њиховом такмичењу и конкуренцији од 28 песама, наводи Јутарњи лист.

Франка је 2009. године покушала да с „Пјесмом за крај“ оде на Евровизију, али у својој намери ипак није успела, будући да на тадшњем такмичењу „Дора“ није победила. Осим тога још један корак ка евровизијској сцени направила је песмом „На твојим рукама“. 

Да ли ће ове године успети да оствари свој сан и освоји срца евровизијске публике, просудите сами. 

В. Б. 

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести