НЕ МОГУ ДА ПОБЕГНЕМ ОД СЕБЕ! Водитељ и дизајнер БОШКО ЈАКОВЉЕВИЋ наговестио промене? А ево шта га даље чека у модном свету

На протеклом „Serbia Fashion Week”-у водитељ и модни дизајнер Бошко Јаковљевић представио се публици још једном ревијом у Новом Саду, кроз коју је приказао најновију колекцију свог бренда „Мартини Весто”.
1
Фото: Дневник / Филип Бакић

Као и обично, публика је одушевљено упијала његова одела за модерне и самоуверене момке и девојке, различитих кројева и дизајна. Овога пута, осим једнобојних креација, Јаковљевић је припремио и занимљиво дизајниране креације. Реч је о несвакидашњем приступу у моди у којем му је помогла једна компанија. Неколицина комада из његове колекције штампана је специјалном техником за сублимациону штампу. То је омогућило да креације штампа на текстилу без употребе воде и хемикалија. То, како сазнајемо, смањује еколошки отисак производње одеће, задржава прецизност и висок квалитет текстила.

– Штампали смо све материјале, тако смо радили принт за креације. Ти материјали нису природни, а сви остали, једнобојни, израђени су од вуне и лана. Није компликовано радити креације на штампачу. То што ми се свиђало сам одабрао и штампали смо их на тачно одређеном материјалу да би формирали колекцију – рекао је за „Дневников” ТВ магазин Бошко Јаковљевић.

Фото: Дневник / Филип Бакић

Колекције Бошка Јаковљевића последњих неколико сезона углавном су обиловале јарким бојама, а ове јесени, модном пистом модели су прошетали и класична црна и одела мрачнијих боја. Бошко нам је најавио да ће на београдској Недељи моде приказати и више црних, али over-size одела. Креацијама је дао и нови печат кроз модне додатке, па су модели са собом носили уникатне ранчеве, торбе, ташне и патике са мотивима из природе.

Фото: Дневник / Филип Бакић

– Све ми је то занимљиво да радим на штампачу. За београдску Недељу моде правим и кабанице и спортску гардеробу. Занимљиво ми је јер пуно кошта у продавници, а кад се направи може да кошта много мање – истакао је Јаковљевић.

За београдску Недељу моде правим и кабанице и спортску гардеробу. Занимљиво ми је јер пуно кошта у продавници, а кад се направи може да кошта много мање
Фото: Дневник / Филип Бакић

Како је додао, никада не бежи од себе и свог печата који даје крeацијама, па је и овога пута његова колекција била препознатљива.

– Не могу испочетка сваки пут да направим нешто што не личи на Бошка. Ово све личи на Бошка, с тим што овога пута, на пример, имамо милитари панталоне у комбинацији са сакоима који су, такође, мало кежуал. И, такође, и овај црни део колекције, који тек назначује оно што ћу радити – испричао је Бошко за наш лист.


Александра и ја остајемо пријатељи, нема свађе!

Након спекулација у медијима да се Бошко Јаковљевић разилази са пријатељицом и колегиницом Александром Јефтановић и да их више нећемо гледати заједно на К1 телевизији у емисији „Кец на 11” због наводне свађе, познати водитељ за „Дневник” открива праву истину. 

– Александра је отишла на мали одмор и после тога ће да види како ће даље да ради емисију. Да ли ће бити њена нова емисија или шта већ, видећемо. То је оно што могу да ти кажем. Даље не знам – казао је за наш лист Бошко Јаковљевић. – Није било свађе. Може да буде неслагања у оквиру посла, али, људски, нас двоје не можемо да се посвађамо.

Како даље објашњава, он већ неко време сам води емисију „Кец на 11” и наставља овај пројекат редовним темпом, сваког радног дана од 11 часова на К1 телевизији.

– Желим, у ствари, да додам мало сензибилитета који је у складу са мном. Да мало дам себи одушка. Волим да буде динамично у сваком смислу и мало мењам и ритам да буде оно што је мени тренутно интересантно и то је то – наглашава за наш лист Бошко Јаковљевић. – Темпа новог ће бити, сензибилитета мог, сигурно, јер то пре смо били Александра и ја, а сад има много идеја. Све то само треба да одмерим и да прихватим. Остаје све исто.


Фото: Дневник / Филип Бакић

Како нам се похвалио, на наредној Недељи моде у Паризу ће, захваљујући „Serbia Fashion Week”-у која од ове године има специјалну платформу, путем које, тамошња публика може да ужива и у српским креацијама, имати прилику да покаже своје умеће и представи се „најстрожој” публици.

– Једну посебну колекцију спремамо за Париз. Не знам још увек шта ћу да припремам за тамошњу публику. Опет то морам да будем ја, али, исто тако и да буде не нешто што бих ја носио по граду него то како ја видим и одговарам на задате трендове. И како доживљавам свет – нагласио је Бошко и додао да мора добро да размисли да ли креације морају да се праве искључиво због моде. – Ако она нема своју функцију у реалном животу онда мени нема поенту. Али, с обзиром на то да неки људи на неким местима реагују на ларпурлартизам онда ћемо морати да се потрудимо да будемо тако „иновативни због иновација”.

Владимир Бијелић

EUR/RSD 117.0764
Најновије вести