ШПАНСКИ ТУЖИЛАЦ ТЕРЕТИ ШАКИРУ ЗА 6,6 МИЛИОНА ЕВРА у новом случају неплаћања пореза, МОГЛА БИ ДА ДОБИЈЕ КАЗНУ ЗАТВОРА ДО ОСАМ ГОДИНА

МАДРИД: Шпански тужилац је поднео други порески захтев против колумбијске певачице Шакире, оптужујући је да је 2018. године преварила државу за 6,6 милиона евра.
m
Фото: Youtube printscreen/Friday Night With Jonathan Ross

Позната краљица латино попа већ треба да иде на суђење у новембру у Барселони у случају који се тиче неплаћања пореза од 14,5 милиона евра за период 2012-14, пренео је Ројтерс. Иако она негира било какву кривицу, због тога би могла да буде осуђена на казну затвора до осам година.

Тужилац у новом предмету наводи да 2018. године Шакира није пријавила, поред осталог, профит од 12,5 милиона долара као аванс за њену светску турнеју "Ел Дорадо".

У то време живела је у Барселони са Жераром Пикеом, звездом истоименог клуба, са њихово двоје деца. Тужиоци тврде да је боравила у Шпанији и зато је била обавезна да тамо плаћа порез на своје приходе, без обзира на то где су зарађени. Уместо тога, кажу, преусмерила је новац на "компаније са седиштем у земљама са ниским опорезивањем".

Шакира, која је продала милионе плоча широм света, оптужена је да није платила 5,4 милиона евра пореза на доходак и рачуна се да дугује шест милиона након узимања у обзир обрачунате камате, али и добровољна плаћања.

Она је такође оптужена да је преварила државу за 773.600 евра за порез на богатство, што је резултирало дугом од 625.190 евра. Шакирин правни тим је саопштио је да она није добила ниједно обавештење о новом случају у Мајамију, где је сада смештена. Њен тим фокусиран је на припреме за суђење за фискалну 2012-14, које ће почети 20. новембра. Певачица је одбила договор са тужиоцима за поменути период, рекавши како је уверена да се понашала исправно и транспарентно од почетка.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести