Амазон плаћа радницима да дају отказ?

САНТА КЛАРА:  Амазон има решење за раднике који више не желе да раде у тој компанији и то тако што им плати да оду, пише ЦНБЦ.
amazon
Фото: Youtube Printscreen

Једном годишње, Амазон нуди стално запосленима у дистрибутивним центрима износ од максимално 5.000 долара да напусте компанију.Запослени на то имају права након годину дана рада у фирми, али има они који прихвате понуду никада више не могу да се врате и раде за Амазон.

"Хоћемо да у Амазону буду они који то заиста желе", саопштила је портпаролка Амазона Мелани Ициз за ЦНБЦ путем имејла, преноси Б92."Дугорочно гледано, остајање негде где не желите да будете није здраво ни за радника ни за саму компанију", додала је она.

Амазон нуди 2.000 долара запосленима који су у компанији провели годину дана, и додатних хиљаду за сваку годину службе, до максималних 5.000 долара.

Овај програм, назван Pay to Quit, први је осмислио продавац обуће Заппос, кога је Амазон преузео 2009. године. Заппос је само проширио понуду на новозапослене, у оквиру првих неколико недеља рада, а "бонус за одлазак" је одреден на хиљаду долара.

Амазон тврди да не жели стварно да радници прихвате понуду. У ствари, наслов меморандума гласи "Молимо вас да не прихватите ову понуду", према речима осниваца и извршног директора Џефа Безоса.

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести