Архитекта Миланске Скале преминуо од корона вируса

МИЛАНО: Миланска Скала изгубила је два дугогодишња сарадника због коронавируса - некадашњи кастинг директор Лука Таргети преминуо је 12. марта у 63. години убрзо након што је осетио симптоме болести, а 15. марта преминуо је архитекта Виторио Греготи у 92. години.
milanska skala
Фото: Youtube Printscreen

Греготи је преминуо у болници од последица коронавируса, од којег је заражена и његова супруга, која је такође на лечењу, пренели су италијански медији.

Један од најистакнутијих личности италијанске модерне архитектуре, Греготи је заслужан за Театар Арчимболди са 2.000 седишта, привремено седиште Скале у време када је била затворена 2002. године због реновирања.

Греготи је аутор и низа других важних пројеката у Милану и широм света, укључујући седиште Пирелија, неколико универзитетских кампуса, стадион за Олимпијске игре у Барселони 1986, а надгледао је и модернизацију лондонског Саут бенка 1994. године.

Коронавирус однео је и живот Луке Таргетија, који је 13 година био кастинг директор Скале, почев од 1997, а и сам је једно време радио као архитекта.

Потом је постао менаџер уметника, што је радио од 1986. до 1997, као и после одсласка из Скале.

Скала је обуставила програм 23. фебруара, а као и сва друга италијанска позоришта, затворена је најмање до 3. априла.

У међувремену је саопштено да је један тенор који учествовао на пробама опере "Салома" заражен коронавирусом, а био је у контакту са више од 20 колега, који су у изолацији.

"Салома" је требало да буде премијерно изведена 8. марта.

EUR/RSD 117.1782
Најновије вести