Ауторка есеја "Како убити свог мужа" оптужена за убиство мужа

Жeна је ухапшена прошле недеље због убиства супруга, само неколико година након што је објавила есеј ''Како убити свог мужа''.
r
Фото: pixabay.com

Ненси Кремотон Брофи, 68-годишња књижевница из Орегона, ухапшена је јер је наводно у јуну упуцала 63-годишњег Данијела Брофија, свог мужа с којим је у браку била 27 година, преноси Индекс.хр.

Данијел је био професор при Кулинарском институту у Орегону. Његово тело пронашли су студенти у кухињи. Иако се жена појавила на суду, полиција и тужилаштво нису представили могући мотив за убиство.

У есеју који је објавила 2011. године, названом ''Како убити свог мужа'', Ненси је написала: "Као писац напетих романси, проводим пуно времена размишљајући о убиству и, коначно, о полицијском поступку. На крају крајева, ако убиство треба да ме ослободи, сигурно не желим да проведем време у затвору."

Надаље ауторка у есеју објашњава бројне разлоге због којих би неко пожелео убити супруга. Међу њима су злостављање, похлепа и невера.

"Развод је скуп, желите ли заиста да делите све што поседујете? Или ако сте се удале за новац, треба ли да добијете све? Полиција није шала. Гледају прво вас", пише између осталог. "Морате бити организовани, безосећајни и јако лукави. Мужеви су већ нестајали с крстарења. Зашто не и ваш?"

Ненси је ауторка серијала књига под називом ''Погрешна серија, које укључују наслове као што су ''Погрешни муж”, ''Погрешни полицајац'', ''Погрешни љубавник'' и ''Погрешни херој''.

Према сведочењима комшија, Ненси се ни по чему није понашала другачије након смрти супруга, а чак је и опуштено признала да је полиција сумњичи. Осим тога, вест о смрти супруга објавила је на Фејсбуку сама.

EUR/RSD 117.7191
Најновије вести